Helsingin Kalasatamaan, Täkkärin kortteliin valmistuneesta kerrostalokokonaisuudesta avautuvat merelliset näkymät Vanhankaupungin lahdelle kohti Mustikkamaata ja kantakaupunkia.

Ulospäin Täkkärikorttelin julkisivut ovat puhtaaksi muurattua tiiltä tai paikalle saumattua tiililaattaa päälle vedetyllä elävällä saumauksella. Suojaisella sisäpihalla tiilen vastapainona on käytetty valoa heijastelevaa Alucobond- julkisivulevyä. Ratkaisun tarkoituksena oli visuaalisesti avartaa sekä tuoda valoa kapenevaan pihatilaan. Heijasteleva metallimainen pinta toimii valoisana ja dynaamisesti eri valaistusolosuhteisiin reagoivana materiaalisena vastaparina maanläheiselle tummemmalle tiilipinnalle.

Painamalla vinokattoisen massan matalampaa päätä alemmaksi lisättiin massan dynaamista muotoa ja tuotiin lisää valoa sisäpihalle. Ratkaisu avaa myös sisäpihanpuoleisiin asuntoihin näkymiä vinokattoisen massan yli Helsingin kaupunkimaisemaan.

”Suunnitteluvaiheessa tutkittiin rohkeitakin vaihtoehtoja asuntojen yhdistettävyyksissä pysty- ja sivusuunnassa. Lopulta kokonaisuuteen suunniteltiin mielenkiintoisia kaksikerroksisia asuntoratkaisuja ylimpiin kerroksiin sekä hyödynnettiin vinokattoista massaa. Meren puolelle rantaraittia elävöittämään suunnittelimme rantapromenadille avautuvia kaksitasoisia loft-asuntoja, joilla on oma promenadista korotettu merelle aukeava pihaterassi ja oma sisäänkäynti suoraan rantapromenadilta.” – kertoo kohteen pääsuunnittelija, arkkitehti Ulla Saarinen

Graafinen muotokieli ja veistosmainen ote jatkuu ehjänä myös pihan oleskelutasoissa, istutusaiheissa ja materiaaleissa.