Helsingin Siltapuiston nykyaikainen kerrostalo sijaitsee rauhallisella asuinalueella hyvien liikenneyhteyksien varrella. Rakennuksen leikkisä muoto ja raikas väritys, sekä piharakennusten monipuolinen ilme viherkattoineen muodostavat yhdessä naapuriin rakennettavan toisen kerrostalon kanssa näyttävän ja persoonallisen kokonaisuuden.

Kerrostalon asunnoista löytyy sekä väljiä perheasuntoja että tehokkaita pikkukoteja ja kaikkea siltä väliltä. Lähiympäristöstä löytyy runsaasti viheralueita ja liikkumismahdollisuuksia. Asuntojen harkitut pohjaratkaisut mahdollistavat monenlaisia sisustusratkaisuja. Asuntojen ilme on suurien ikkunoiden ansiosta valoisa ja moderni.

Keväällä 2019 valmistuneet Tempera ja Rotunda ovat viimeinen vaihe yhdeksän asuinkerrostalon kokonaisuudesta Helsingin Kuninkaantammessa. Neljä rakennusta kiertyvät ympyrän muotoon muodostaen ikään kuin linnanpihan rakennusten keskelle.

Cortenteräsverkko antaa ulkokaaren julkisivulle persoonallisen ilmeen. Pigmentti ja Pastelli valmistuivat “Ympyrätalon” naapuriin alkuvuodesta. Niiden julkisivuissa vuorottelevat elävä tiilipinta ja värikkäät rappauskentät.

Rakennuttaja Jatke Uusimaa Oy / OP-Vuokratuotto

Livorno-kortteliin sijoittuu neljä asuinrakennusta: Malaga on edennyt jo sisätöihin, Hekan runko on juuri saatu pystyyn ja Picasson elementtien kasaus alkamassa. Korttelin arkkitehtuuriin on haettu inspiraatiota vanhoista tiilimuuratuista teollisuusrakennuksista, ja korttelista löytyy monenlaisia muurausyksityiskohtia.

Rakennuttaja ATT

As Oy Helsingin Picasso (Hitas)

rakennusoikeus 4100kem

huoneistoala 3522,5 m2, asuntoja 55kpl

 

As Oy Helsingin Malaga (Hitas)

rakennusoikeus 3300 kem

huoneistoala 2935,0 m2, asuntoja 45kpl

 

HEKA Livornonkatu 7

rakennusoikeus +4500kem

huoneistoala 4062,5 m2, asuntoja 72kpl

 

Helsingin Asumisoikeus Oy Livorno

rakennusoikeus 3800kem

huoneistoala 3085,5 m2, asuntoja 51kpl

Yhteensä 15 700 kem

 

Helsingin Kalasatamaan, Täkkärin kortteliin valmistuneesta kerrostalokokonaisuudesta avautuvat merelliset näkymät Vanhankaupungin lahdelle kohti Mustikkamaata ja kantakaupunkia.

Ulospäin Täkkärikorttelin julkisivut ovat puhtaaksi muurattua tiiltä tai paikalle saumattua tiililaattaa päälle vedetyllä elävällä saumauksella. Suojaisella sisäpihalla tiilen vastapainona on käytetty valoa heijastelevaa Alucobond- julkisivulevyä. Ratkaisun tarkoituksena oli visuaalisesti avartaa sekä tuoda valoa kapenevaan pihatilaan. Heijasteleva metallimainen pinta toimii valoisana ja dynaamisesti eri valaistusolosuhteisiin reagoivana materiaalisena vastaparina maanläheiselle tummemmalle tiilipinnalle.

Painamalla vinokattoisen massan matalampaa päätä alemmaksi lisättiin massan dynaamista muotoa ja tuotiin lisää valoa sisäpihalle. Ratkaisu avaa myös sisäpihanpuoleisiin asuntoihin näkymiä vinokattoisen massan yli Helsingin kaupunkimaisemaan.

”Suunnitteluvaiheessa tutkittiin rohkeitakin vaihtoehtoja asuntojen yhdistettävyyksissä pysty- ja sivusuunnassa. Lopulta kokonaisuuteen suunniteltiin mielenkiintoisia kaksikerroksisia asuntoratkaisuja ylimpiin kerroksiin sekä hyödynnettiin vinokattoista massaa. Meren puolelle rantaraittia elävöittämään suunnittelimme rantapromenadille avautuvia kaksitasoisia loft-asuntoja, joilla on oma promenadista korotettu merelle aukeava pihaterassi ja oma sisäänkäynti suoraan rantapromenadilta.” – kertoo kohteen pääsuunnittelija, arkkitehti Ulla Saarinen

Graafinen muotokieli ja veistosmainen ote jatkuu ehjänä myös pihan oleskelutasoissa, istutusaiheissa ja materiaaleissa.