Näkökulma

Arkkitehtipalvelu avaa toimiston Turkuun toimistopäällikkö Kimmo Köpilän johdolla

Arkkitehtipalvelu pystyy jatkossa palvelemaan Turun seudun asiakkaitaan entistä paremmin nyt kun uusi toimipiste on avautunut Turun keskustaan. Pitkän linjan arkkitehti Kimmo Köpilä on aloittanut Turun toimipisteen toimistopäällikkönä.

Valtakunnallisesti toimiva Arkkitehtipalvelu on vahvistanut toimintaansa Turun seudulla avaamalla sinne uuden toimipisteen. Arkkitehtipalvelu on suunnitellut Turussa asuinkortteleita esimerkiksi uudelle Kirstinpuiston alueelle sekä Herttuankulman kortteliin. 

Uusi toimisto on avattu Aurajoen rannalla sijaitsevaan kansallisromanttiseen Turun Jugendlinnaan eli entisen kaupungintalon tiloihin. Toimistossa aloittaa toimistopäällikkö Kimmo Köpilän lisäksi alkuun muutama arkkitehti. Kimmo on toiminut kotikaupungissaan Turussa arkkitehtina pitkään ja tuntee hyvin alueen arkkitehdit ja rakennusliikkeet. 

Arkkitehtipalvelun uuden toimipisteen avaaminen Turkuun on herättänyt paljon kiinnostusta. Olen todella innoissani, että pääsen käynnistämään uuden toimipisteen ja vahvistamaan Arkkitehtipalvelun toimintaa Turussa, Kimmo kertoo. 

 

Matkustelu ja ulkomailla vietetty aika on tarjonnut vaikutteita ja inspiraatiota omaan suunnitteluun

Kimmo on opiskellut arkkitehtuuria niin Suomessa kuin ulkomailla. Hän valmistui ensin rakennusarkkitehdiksi Vaasan ammattikorkeakoulusta vuonna 1994 ja sen jälkeen arkkitehdiksi Tampereen teknillisestä yliopistosta 2004. Välissä Kimmo opiskeli myös vuoden verran arkkitehtuuria lontoolaisessa yliopistossa, University of East Londonissa.

Tampereen arkkitehtiopintojensa aikana Kimmo tuli tunnetuksi arkkitehtina, kun hän suunnitteli pientalon, joka päätyi alan kansainvälisiin lehtiin ja kirjoihin. Suosio johti oman ateljee-tyyppisen arkkitehtitoimiston perustamiseen vuonna 2004. 

Kimmo toimi yrittäjänä seitsemän vuotta suunnitellen pientaloja ja sisustuksia. Paikkariippumaton työ yrittäjänä mahdollisti asumisen osan vuodesta Ranskassa. 

– Voisi sanoa, että Ranska on toinen kotimaani, sillä olen käynyt siellä 30 vuoden ajan. Opiskellessani suoritin harjoitustöitä sieltä käsin ja yrittäjänä toimiessani vietimme siellä syksyt perheeni kanssa. 

Matkat Ranskaan ja takaisin taittuivat autolla, mikä mahdollisti kiertelyn Keski-Euroopassa tutustuen huippuarkkitehtien suunnittelemiin teoksiin paikan päällä. 

– En osaa sanoa, onko työssäni vaikutteita juuri ranskalaisesta arkkitehtuurista, mutta matkustelun ansiosta olen oppinut paljon eri Euroopan maiden arkkitehtuurista, Kimmo pohtii.

 

Laaja-alainen kokemus arkkitehtina antaa hyvän pohjan toimistopäällikkönä toimimiseen

Lasten tullessa kouluikään elämä sijoittui pysyvästi Turkuun. Samaan aikaan koitti myös hyvä tilaisuus siirtyä työskentelemään omasta yhden miehen toimistosta isompaan arkkitehtitoimistoon.

– Olen toiminut viime vuodet vastaavassa roolissa. Arkkitehtina olen ollut mukana hyvin erilaisissa projekteissa tehden asuntotuotantoa, toimitilahankkeita ja hankesuunnitelmia, Kimmo summaa.

Arkkitehtonisesti Kimmo on hyvin avarakatseinen. Isommissa arkkitehtitoimistoissa työskentelystä on karttunut laaja-alaisen työkokemuksen lisäksi myös suhteita moneen suuntaan. 

– Olen jo opiskelijasta asti ajatellut, että haluan kerätä kokemusta erilaisista toimistoista. Siinä on samalla verkostoitunut hyvin, mikä on minulle myös hyvin luontevaa.

Kimmo on innoissaan siitä, että pääsee toimistopäällikkönä käynnistämään Arkkitehtipalvelun Turun toimipisteen toiminnan alusta alkaen. Toimistopäällikön tehtävässä hän vastaa töiden lisäksi esimiestehtävistä ja myynnistä. 

Kun näin Arkkitehtipalvelun työpaikkailmoituksen, niin siitä tuli heti se tunne, että tämä voisi olla minulle sopiva tehtävä. Olen kiinnostunut myynnistä ja saamaan kasvua aikaan. Tätä työtä hakiessani yksi houkutuksista oli myös päästä itse muokkaamaan uuden toimipisteen toimintaa ja tehdä siitä omannäköistä, Kimmo iloitsee.

 

Tarjoamme valtakunnallista suunnitteluapua asuntojen, toimitilojen ja julkisten tilojen suunnitteluun – tutustu palveluihimme!