Näkökulma

Uratarina: Perhe-elämä ja ura tasapainossa

Eva-Maria Ylönen tietää, mitä töiden, lapsiperhearjen ja opiskelujen yhteensovittaminen vaatii. Arkkitehtipalvelulla tukea on löytynyt niin perhe-elämään kuin urahaaveisiin.

Yksi lapsistani oli mukana Arkkitehtipalvelun menoissa jo vauvaikäisenä, kun saavuimme kesäpäiville äitiysvapaalta. Täällä perhe- ja työarki ovat aina olleet helppoja yhdistää.

Urani täällä alkoi kesäharjoittelusta josta jäin taloon täysipäiväiseksi työntekijäksi. Toimiston hyvä henki välittyi jo työhaastattelussa ja työnteon yhteinen sävel löytyi nopeasti. Sain kolmannen lapseni täällä työskennellessäni ja viimeistelin opintoni äitiyslomani aikana.

Vaikka perheen, opiskelujen ja työn yhdistäminen on aikamoinen rutistus, mielestäni ne tukevat hyvin toinen toisiaan: töistä ja lapsiperhearjesta oppii järjestelmällistä ajankäyttöä, mikä tehostaa opiskelua. Arkkitehtipalvelulla olen aina saanut tarvittavaa joustoa, kun elämä on tuonut neuvolakäyntejä ja muita yllätyksiä. Kiitän myös puolisoani, joka on mahdollistanut sen, että voin tarvittaessa uppoutua töihini. Eri elämän osa-alueita yhdistäessä työpaikan ja kodin tuki on erittäin tärkeää.

Työnkuvani Arkkitehtipalvelulla on käynyt läpi ison skaalan, kun olen edennyt kesätyöntekijästä suunnittelijaksi ja edelleen tiiminvetäjäksi. Aluksi tein avustavaa suunnittelua, mutta lisää vastuuta annettiin sopivasti sitä mukaa, kun pystyin sitä ottamaan. Keväällä 2021 aloitin uudessa tehtävässä tiiminvetäjänä. Työni on suunnittelutyön lisäksi esimiestyötä eli ihmisten kanssa toimimista ja heidän hyvinvoinnistaan huolehtimista. Nautin siitä kovasti!

Täällä olen saanut edetä omilla vahvuuksillani ollen kuitenkin aina sopivasti epämukavuusalueella. Sen ansiosta olen päässyt kehittymään. Suunnittelijana olen vahvimmillani alkuvaiheen ideoinnissa ja luonnostelussa. Kun luovuus hautautuu paineen alle, ideoinnin taito tulee tarpeeseen. Juuri uteliaisuudella ja halulla oppia uutta pääsee pitkälle. Ehkä juuri siksi mottoni on Armi Ratian lausahdus “Minua huvittaa kaikki uusi ja odottamaton, mahdoton varsinkin ja vaikea”.

Arkkitehtipalvelu on tarjonnut paljon hienoja kokemuksia ja hyvän työyhteisön. Olen saanut kokea monia hienoja elämyksiä ja kokemuksia. Erityisesti mieleeni ovat jääneet yhteiset reissut, excursiot, kokoontumiset ja ihan vain se arkinen työ tietysti. Vaikka työ on välillä rankkaa, se tuo paljon sisältöä elämään.